Nu startar inflyttningen i Riksbyggens Brf Viva

Nu startar inflyttningen i Riksbyggens Brf Viva

Annons

I veckan startade inflyttningen för den första etappen som består av 47 lägenheter.

För knappt två år sedan sattes spaden i marken för Riksbyggens Brf Viva. Brf Viva byggs i Guldheden i Göteborg och består totalt av 132 lägenheter. Inflyttningen i den första etappen pågår under resten av november. De två kvarvarande etapperna kommer att flytta in under första halvåret 2019.

– Det är en milstolpe att inflyttningen i Brf Viva nu har startat. Riksbyggen vill gå i täten för ett grönare och mer hållbart Göteborg. Erfarenheter från Brf Viva kommer att kunna återanvändas både i kommande Riksbyggenprojekt men också inspirera hela branschen till en mer hållbar bostadsutveckling, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Göteborg.

Målet är att skapa Sveriges mest innovativa och hållbara bostadsprojekt baserat på forskning inom Positive Footprint Housing. Projektet ska resultera i ökad miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet där vunna insikter och lärdomar får sin första praktiska tillämpning i Brf Viva. Projektet är initierat av Riksbyggen i samverkan med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och RISE.

Solcellsanläggning, energilagring, återvinning av värme från ventilation (FTX), bil- och el cykelpooler, distansarbetsplatser samt resurssnålt byggande i klimatsmart betong är exempel på satsningar inom projektet.

Annons

Relaterade artiklar