Nu påbörjas monteringen av Brf Viva

Nu påbörjas monteringen av Brf Viva

Tisdag den 3 oktober börjar Riksbyggen montera de 132 lägenheterna med stommar av betong med lägre klimatpåverkan i Brf Viva i Göteborg.

Brf Viva är ett bostadsprojekt med 132 lägenheter som byggs på Guldheden i Göteborg, nära Chalmers campus. Det är del av Riksbyggens projekt Positive Footprint Housing som är ett samarbete mellan Riksbyggen, Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet och Göteborg Energi.

Brf Viva kommer preliminärt att certifieras som miljöklass guld enligt Miljöbyggnad.

Med tätare klimatskal, tjockare isolering, solcellsanläggning, produktion av egen el, olika typer av energilagring, bergvärme, fjärrvärme och ventilationssystem med värmeåtervinning, i kombination med byggnadernas form och gestaltning, ska brf Vivas fossila energianvändning minimeras enligt Riksbyggen.

Husen byggs i betong och enligt Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen, har den nya typen av betong upp till 30 procents lägre klimatpåverkan jämfört med vanlig betong.

 

 

Annons

Relaterade artiklar

  1. Riksbyggen testar ny hyrköpsmodell för unga som vill köpa bostad | Hållbart Byggande
    2017-12-15 at 09:12 Svara

    […] testar även nya modeller för unga vuxna som efterfrågar bostäder i två andra bostadsprojekt. I Brf Viva i Göteborg kommer sex av föreningens bostadsrätter att säljas som ungdomaslägenheter för 95 […]

Leave A Comment