Nodi utsedd till bästa kontorsbyggnad på Dezeen Awards

Foto: Åke E:son Lindman

Nodi utsedd till bästa kontorsbyggnad på Dezeen Awards

ANNONS

Annons

Under Dezeen Awards blev kontorshuset Nodi en fem våningar hög träbyggnad i Nya Hovås utsett till bästa kontorsbyggnad 2021.

Tillsammans med Next Step och BRA har White Arkitekter skapat Nodi. Byggnaden färdigställdes tidigare i år och projektet har nu fått sitt första stora internationella pris för bästa kontorsbyggnad vid Dezeen Awards 2021. Totalt deltog fler än 4 700 projekt från 86 olika länder i tävlingen.

 För oss i White-teamet som varit med är det väldigt roligt att Nodi får både nationell och internationell uppmärksamhet. Vi var tidigt överens om att Nodi skulle bli en pärla i trä i Nya Hovås. Att Nodi nu valts ut av en så välrenommerad jury till ett av världens bästa arkitekturprojekt, det känns fantastiskt kul!, säger Joakim Hansson, Lead Architect på White Arkitekter.

Bedömningen görs utifrån ett helhetsperspektiv som omfattar utseende, innovation, användarperspektiv och miljö. “Det här är ett fantastiskt exempel på hållbarhet. Projektet visar på en mycket bra användning av trä med ett magnifikt utförande och bra fingertoppskänsla både arkitektoniskt och tekniskt. Det är fantastiskt bra att minska beroendet av betong,” lyder juryns motivering.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.