ANNONS
NCC bygger vård- och omsorgsboende i Eskilstuna
Illustration Tyréns

NCC bygger vård- och omsorgsboende i Eskilstuna

annons
ANNONS

NCC ska tillsammans med Eskilstuna kommunfastigheter AB bygga ett nytt vård- och omsorgsboende med 80 lägenheter vid Trumslagargården i Eskilstuna.

Uppdraget innebär en tillbyggnad av ett vård- och omsorgsboende intill Trumslagargårdens nuvarande anläggning nära Mälarsjukhuset. Tillbyggnaden omfattar cirka 8 000 kvadratmeter och kommer att bestå av 80 boenderum samt personal- och supportutrymmen.

Huset får putsade fasader i en mörkare varmgrå färg. Ytterväggar vid balkonger och entréer kläs med träpanel. Vid balkonger och uteplatser placeras spaljéer av trä som stöd för växter, insynsskydd och solavskärmning. Byggnaden projekteras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi bygger även ett äldreboende vid Öster Mälarstrand i Västerås och i Sörmland pågår ny- och ombyggnationer på regionens tre sjukhus. NCC har lång erfarenhet av att bygga framtidssäkra, flexibla och hållbara miljöer inom vård- och omsorg som utgår från behoven hos både den enskilde och personal, säger Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden.

Projektering har påbörjats och markarbeten beräknas starta under våren 2020. Boendet beräknas stå klart våren 2022.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.