ANNONS
NCC bygger skola och idrottshall i söderort

NCC bygger skola och idrottshall i söderort

annons
ANNONS

NCC har fått i uppdrag av Salems kommun att bygga Fågelsångens skola med plats för 500 elever samt en tillhörande idrottshall.

Fågelsångens skola kommer att rymma 5oo elever från förskola till årskurs 9. Byggnaden utförs i suterräng med fem halvplan och teknikutrymme i källare, en yta om totalt cirka 7 000 kvadratmeter. Våningsplanen är runda och mellan varje halvcirkel finns det även en höjdskillnad. 

I anslutning till skolan kommer det att byggas en idrottshall. Läktarna i hallen kommer att rymma cirka 300 sittande åskådare i totalt två plan. På idrottshallens tak ska ett solcellssystem uppföras. Skolan och idrottshallen kommer att miljöklassas enligt Miljöbyggnad 3.0 Silver.

– NCC är en av Sveriges främsta skolbyggare och dessa erfarenheter tar vi med oss till detta projekt. Skolan och idrottshallen, som har ett spännande arkitektoniskt uttryck, kommer tillsammans med en stor skolgård skapa en fin miljö för elever och skolpersonal. Under projektet kommer vi att dra nytta av många av NCC:s specialistkompetenser; allt ifrån markarbeten, husbyggnation, installationer till solceller och energireducering, säger Matti Virkki, affärschef, NCC Building Sweden.

Byggstart sker i september 2020 och skolan beräknas vara färdigställd våren 2023.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.