ANNONS
NCC bygger klimatsmarta hyresrätter i Helsingborg

NCC bygger klimatsmarta hyresrätter i Helsingborg

annons
ANNONS

På uppdrag av Helsingborgshem ska NCC bygga 67 hyreslägenheter på Högasten i södra Helsingborg. Byggnationen blir ett pilotprojekt för minskad klimatpåverkan.

Som en del i upphandlingen lät Helsingborgshem byggbolagen tävla om vem som kunde lämna det anbud som inte bara var billigast men även hade lägst klimatpåverkan.

– I vår upphandling efterfrågade vi en aktör som både hade en tydlig strategi för minskad klimatpåverkan och ett kostnadseffektivt erbjudande. Detta fick vi av NCC och nu ser vi fram emot att genomföra projektet tillsammans, säger Björn Ravemark, projektchef på Helsingborgshem.

Projektet består av två åttavåningshus och två tvåvåningshus. Åttavåningshusen innehåller 59 stycken två- och trerumslägenheter, samtliga med balkong. Därtill blir det en stor tvättstuga i markplan i varje hus samt två affärslokaler. Tvåvåningshusen har vardera fyra lägenheter. Alla fyra husen kommer att utrustas med sedumtak och solcellsanläggning. Projektet är ett pilotprojekt för klimatsmart byggande, med fokus på minskning av byggnadernas klimatpåverkan.

– NCC arbetar kontinuerligt med att minska vår klimatpåverkan och vi ser fram emot att tillsammans med Helsingborgshem genomföra detta pilotprojekt. Genom att optimera materialanvändningen och i möjligaste mån välja lokalproducerat i projektet minskar vi byggnadernas klimatpåverkan, bland annat genom mindre transporter, säger Magnus Knöös, affärschef NCC Building Sweden.

Affären har ett ordervärde på 100 MSEK.

 

Foto: Karin Petterssons Arkitektbyrå AB

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.