ANNONS
NCC bygger hyreslägenheter i Älvsjö

NCC bygger hyreslägenheter i Älvsjö

annons
ANNONS

NCC ska i samverkan med Familjebostäder bygga 129 hyreslägenheter i nya stadsdelen Älvsjöstaden, söder om Stockholm.

Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde i Älvsjö om sammanlagt cirka 1 500 bostäder i tre etapper. Här omvandlas tidigare stängd industrimark till stadskvarter.

– Vi är glada över att samarbetet med Familjebostäder växer. Vi arbetar tillsammans i ett tidigt skede för att få ut det mesta av allas erfarenheter och kunskaper. Det ger rätt förutsättningar för ett hållbart resultat som gynnar alla, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

20-våningshus

Kabelverket 17 omfattar ett kvarter i den tredje etappen med 129 lägenheter fördelade i tre bostadshus, varav ett blir ett högre hus med 20 våningar. Lägenheterna blir i storleken 1–4 rum och kök med balkong eller uteplats. I källarplan byggs även ett garage med cirka 30 platser. Projektet arbetar efter Älvsjöstadens plan för miljö och energi och bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver.

– Bostäderna i det här området kommer att ha gedigna material och låg energiförbrukning samtidigt som de är kostnads- och yteffektiva, vilket möjliggör för Familjebostäder att sätta rimliga hyror, säger Henrik Landelius.

Markarbeten har påbörjats och inflyttning planeras till 2021. Ordern uppgår till cirka 300 MSEK.

Rendering: AIX Arkitekter

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.