ANNONS
NCC bygger hyreslägenheter åt Riksbyggen
Illustration Sweco

NCC bygger hyreslägenheter åt Riksbyggen

annons
ANNONS

NCC ska på uppdrag av Riksbyggen bygga hyresrättslägenheter i Täby Park norr om Stockholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 180 miljoner kronor.

Projektet går under namnet Galopphästen och innefattar totalt 131 hyresrättslägenheter, varav sex LSS-lägenheter, som kommer att fördelas i två huskroppar med fyra respektive sex våningar. Det kommer även byggas ett underjordiskt garage om 42 platser där cirka 10 procent av bilplatserna planeras vara laddningsbara. Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Under det senaste året har NCC byggt över 100 lägenheter i Täby Park – nu tar vi nästa steg. Det aktuella kvarteret ligger i utkanten av Täby Park och skapar en spännande övergång från områdets stadskvarter till intilliggande naturpark. Vi ser fram emot att sätta spaden i marken och skapa ytterligare bostäder i Täby tillsammans med Riksbyggen, säger Cathrine Velin, projektutvecklare, NCC Building Sweden.

– Riksbyggen fortsätter nu sitt långsiktiga arbete med att skapa nya bostäder i Täby Park. Sammanlagt ska Riksbyggen tillföra cirka 800 nya bostäder och vi ser nu fram emot att genomföra den andra etappen om 131 hyresrätter tillsammans med NCC. Riksbyggen tar med sitt stora kunnande kring hållbar stadsutveckling i utvecklingen av Täby Park, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Byggstart sker i augusti 2020 och första inflyttning beräknas starta våren 2022.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.