NCC bygger förskola i Nacka

Illustration: Double Action AB

NCC bygger förskola i Nacka

ANNONS

Annons

NCC ska tillsammans med Nacka kommun bygga en helt ny förskola med plats för 160 barn i centrala Nacka.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av förskola med åtta avdelningar samt kök. Detta fördelat på två våningar med en total yta om 1 577 kvadratmeter. Projekten ingår i NCC:s strategiska partneringsamarbete med Nacka kommun som omfattar utveckling av förskolor, skolor och idrottshallar i kommunen. Tillsammans har NCC och Nacka kommun utvecklat och byggt sammantaget 14 skolor, förskolor och idrottshallar i den expansiva kommunen.

– NCC är en av Sveriges största skolbyggare och 2015 inledde vi ett strategiskt samarbete med Nacka kommun. Nu inleds byggnationen av ytterligare en förskola, vilket känns mycket roligt. Det långsiktiga samarbetet har inneburit att vi har kunnat överföra erfarenheter från ett projekt till nästa, vilket har medfört högre kvalitet i genomförandet och bättre effektivitet, säger Louise Schenholm, affärschef NCC Building Sverige.

Järlahöjdens förskola kommer att verifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Byggstart sker under första kvartalet 2022 och förskolan planeras öppna hösten 2023.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.