ANNONS
MVB bygger miljömärkta lokaler till MilDef i Helsingborg

MVB bygger miljömärkta lokaler till MilDef i Helsingborg

annons
ANNONS

MVB har av Wihlborgs Fastigheter AB fått i uppdrag att bygga en ny fastighet på kvarteret Musköten 20 på Berga i Helsingborg.

Ordern är värd 75 Mkr och projektet omfattar en fastighet till hyresgästen MilDef. Helsingborgsföretaget utvecklar stryktåliga datorer och elektronik för försvarstillämpningar. Företaget befinner sig i stark tillväxt och med den nya anläggningen mer än dubblerar man sin yta genom en utökning från 1 900 till 4 400 m².

Den nya fastigheten kommer att rymma kontor samt produktions- och laboratorielokaler och certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

– Det är roligt att vi återigen får tillfälle att samarbeta med Wihlborgs som vi har haft flera lyckade byggprojekt ihop med tidigare, till exempel ombyggnaden av Gängtappen och Magasinet i Malmö samt uppförandet av kv. Rubinen 1 i Helsingborg. Den nya fastigheten ligger helt i linje med vår strategi för ett hållbart byggande och ska bli spännande att få vara med och utveckla, säger Thomas Ellkvist, vd MVB Syd.

Projekteringsarbetet påbörjas omgående och fastigheten beräknas stå klar kvartal fyra 2020.

Illustration: Wihlborgs Fastigheter

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.