Minimässa sätter inomhusklimatet i fokus

Minimässa sätter inomhusklimatet i fokus

ANNONS

Annons

Lindab Innovation Hub fokuserar på inomhusklimatet med en minimässa på Mindpark i Helsingborg. Syftet är att öka kunskapen kring inomhusklimatet.

– Vi vill skapa en medvetenhet och få folk att reflektera över hur viktigt det är, säger Nicklas Friberg, Head of Lindab Innovation Hub.

Mässan pågår i en månad med start den 8 mars och avslutas med en workshop. Där kommer Lindab att skapa en dialog om vad man kan göra för att förbättra luften inomhus.

– Det handlar ofta om väldigt enkla lösningar och det kan räcka med att man rengör ventilationen eller byter filter. Som enskild individ vet man inte hur man kan påverka och det vill vi ändra på, säger Nicklas Friberg.

I närheten av Mindpark finns Campus Helsingborg och 75 olika företag har sin hemvist på Mindpark. Förhoppningen är att både universitetets elever och företagens anställda ska intressera sig för mässan och ämnet.

– Budskapet är väldigt viktigt för båda grupperna, dåligt inomhusklimat påverkar hälsa, kreativitet och produktivitet och det berör ju både de som går i skolan och jobbar på kontor, säger Camilla Andreasson, Concept Manager för Lindab Innovation Hub.

Foto: Lindab 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.