ANNONS
Mattias Goldmann lämnar Fores – blir hållbarhetschef på Sweco

Mattias Goldmann lämnar Fores – blir hållbarhetschef på Sweco

annons
ANNONS

Efter nästan sex år som vd på tankesmedjan Fores går Mattias Goldmann över till Sweco. Som Chief Sustainability Officer blir han en del av Sweco Sveriges ledningsgrupp.

– Det ställs högre krav på oss alla att hitta större och snabbare klimatnytta för att ställa om till ett mer hållbart samhälle. Vi driver på den omställningen genom att vara rådgivare till våra kunder och genom de 32 500 uppdrag som vi genomför årligen, därav har hållbarhet en stark koppling till våra affärer. I Mattias får vi en ny hållbarhetschef med gedigen erfarenhet av hållbarhetsområdet och jag ser fram emot att tillsammans arbeta vidare för att driva hållbarhetsfrågan framåt ytterligare, såväl inom Sweco som hos våra kunder och samhället, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Klimat- och hållbarhetsfrågorna har gått in i en ny fas där omställningen ska förverkligas och här är Sweco med sina många uppdrag i Sverige och globalt helt centrala. Swecos vilja att vara en del av lösningen har imponerat på mig och jag ser mycket fram emot den skillnad vi kan göra för att Sveriges klimatmål och de 17 globala målen för hållbar utveckling uppfylls, säger Mattias Goldmann, tillträdande Chief Sustainability Officer på Sweco.

Krönika av Mattias Goldmann: “Ta täten i klimatkampen, kommuner!”

Mattias börjar i sin nya roll på Sweco den 1 oktober 2019. I vd-rollen på tankesmedjan Fores har han drivit 2030-sekretariatet, som arbetar för 2030-målet om en fossilbränsleoberoende fordonsflotta. Tidigare har han också jobbat som vd för organisationen 2050 med Hagainitiativet och som talesperson för Gröna Bilister.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.