ANNONS
LKF byggstartar hyresrätter i Lund

LKF byggstartar hyresrätter i Lund

annons
ANNONS

LKFs styrelse har sagt ja till två nya byggprojekt, Skymningen i Brunnshög och Ådan i västra Lund, som tillsammans utgör ett tillskott på ett sjuttiotal hyresrätter i Lund.

– LKF har ett viktigt uppdrag att bygga fler, attraktiva hyresrätter och skapa nya hem för lundaborna. Att nu kunna byggstarta två byggprojekt känns väldigt positivt, säger Peter Ovenlund, byggchef på LKF.

Projektet Skymningen i Brunnshög består av både hyresrätter och kontor. LKF ska flytta sina verksamheter från Lilla tvärgatan och Magistratsvägen till det nybyggda kontoret. Det är det första kontorsprojektet i den nya stadsdelen – och LKF blir ett av de första företagen på Brunnshög när vi flyttar delar av verksamheten dit under 2022.

– En levande stadsdel består av många olika delar – man ska kunna jobba, leva, bo och transportera sig i området. I Brunnshög ska detta dessutom ske på ett hållbart sätt. Vi på LKF är stolta över att bli en del av det nya Lund, menar Peter Ovenlund.

Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Blir ett lågenergihus

Projekt Ådan ska byggas i stadsdelen Väster. Innan byggstart av husen kan ske så behövs en del ledningsomläggningar göras. Byggstart planeras ske under sommaren 2020. I slutet av 2021 kan inflyttningen påbörjas.

– LKF vill bygga hem som passar alla, just i projektet Ådan bygger vi smarta yteffektiva 2:or och 3:or. Vi på LKF har dessutom stort fokus på energifrågorna, Ådan är ett lågenergihus och byggnaden har, som merparten av våra nyproduktionsprojekt, solceller på taket, avslutar Peter Ovenlund.

Nybyggnationen Skymningen består av både hyresrätter och kontor. Foto: FOJAB

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.