LINK Arkitektur i samarbete för att stärka ungas framtidsutsikter

LINK Arkitektur i samarbete för att stärka ungas framtidsutsikter

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Social hållbarhet tar sig många uttryck. För arkitektkontoret LINK Arkitektur handlar det oftast om att utforma byggnader och stadsrum som främjar trygghet, folkliv och olika former av möten. Nu har de valt att även inkludera en annan form av social hållbarhet i sin verksamhet. I ett nytt samarbete vill de bidra till att stärka ungas framtidsutsikter.

Sedan i somras har LINK Arkitektur samarbetat med My Dream Now, med syfte att skapa största möjliga samhällsnytta. Organisationen arbetar för att få fler ungdomar inspirerade och inkluderade i näringslivet. De arrangerar studiebesök, framtidsdagar och utbildningar för ungdomar i framförallt utsatta områden och verkar för att vara en brygga mellan skola och näringsliv.

– Vi måste bli fler som öppnar upp våra nätverk för de som ännu inte har släppts in. My Dream Now är en viktig samarbetspartner för oss i arbetet med att bidra till social hållbarhet och framtidstro för unga, säger LINK Arkitekturs vd Christina Kazeem.

Annons

Uppmuntrar drömmar

Hittills har LINK Arkitektur arrangerat ett par studiebesök och även engagerat sig som klasscoacher. Det är ett uppdrag som innebär att utbilda och inspirera en gymnasieklass att söka jobb, hitta utbildningar och våga drömma. Samarbetet är givande för såväl eleverna som för medarbetarna på LINK Arkitektur, som dessutom får göra detta på arbetstid. Genom att engagera sig på detta sätt får de möjlighet att göra konkret skillnad på ett nytt sätt, utöka sitt eget nätverk och träffa människor från olika delar av samhället. Arkitekter är vana vid att lyssna in olika perspektiv och behov och som samhällsplanerare är det en reell tillgång att ta med sig denna erfarenhet även i projekten.

– Det är en väldigt fin möjlighet att få vara klasscoach på arbetstid. Jag har både fått inspiration och värdefulla insikter för egen del samt tagit del av otroligt engagemang och en fin gemenskap. Jag hoppas att de som jag har mött känner sig sedda och peppade att hitta sin egen väg till jobb och drömmar, säger Caroline Asserlind, inredningsarkitekt på LINK Arkitektur.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.