ANNONS
Lindbäcks Bygg byter vd och varslar 55 anställda

Lindbäcks Bygg byter vd och varslar 55 anställda

annons
ANNONS

Stefan Lindbäck blir vd för Lindbäcks Group och efterträds av Magnus Edin som tar över rollen som vd för Lindbäcks Bygg. Samtidigt effektiviserar Lindbäcks Bygg verksamheten genom att avsluta inhyrningen av personal i fabrikerna och lägga ett varsel för 55 av Lindbäcks anställda.

Företaget är inne i en konsolideringsfas för att säkerställa lönsamheten och kommer av den anledningen att effektivisera verksamheten genom att avsluta inhyrningen av 40–50 personer i fabrikerna. Inför 2020 måste produktionen dessutom anpassas efter rådande marknadsläge vilket innebär att bolaget lägger varsel för 55 anställda. Det uppger Lindbäcks Bygg i ett pressmeddelande.

– Vi har en god efterfrågan men måste göra dessa åtgärder för att säkerställa lönsamheten i Bygg, säger Wilhelm Risberg, vice VD Lindbäcks Bygg.

– Vi måste ta krafttag för att säkerställa lönsamheten och därför tar vi nästa steg för att uppnå våra produktivitetsmål. Det är aldrig roligt att lägga varsel men som det ser ut nu är det nödvändigt, säger Wilhelm Risberg.

Samtidigt uppger Lindbäck att man, efter miljardtillväxt, förstärker Lindbäcks ledningsfunktionen genom att tillsätta Stefan Lindbäck som VD för Lindbäcks Group. Ny VD för Lindbäcks Bygg blir Magnus Edin, idag VD på SunPine AB.

– På kort tid har Lindbäcks Group vuxit med över en miljard, det ställer helt nya krav på ledningen. Därför sker nu en större förändring i ledningsorganisationen. Stefan Lindbäck lämnar rollen som vd för Lindbäcks Bygg och kliver upp som VD för Lindbäcks Group för att fokusera på affärsutveckling. Magnus Edin tar över som vd för Lindbäcks Bygg och kommer att fokusera på bolagets operativa lönsamhet, säger Anders Svensson, styrelseordförande i Lindbäcks Group.

– Jag tar ett större ansvar för utvecklingen av helheten i koncernen som VD för Lindbäcks Group. Nu kan jag lägga fullt fokus på affärsutveckling, företagskultur och ledarskap. Jag kommer att ansvara för detta tillsammans med Linda Rosén som får fortsatt förtroende som koncernstrateg samt ägarna Anna Bergsten, Digitaliseringschef och Annica Lindbäck, Hållbarhetsansvarig som nu också är aktiva i företaget tillsammans med mig och Hans Lindbäck, VD för Lindbäcks Fastigheter. Parallellt förstärker vi också vårt fokus på operativ lönsamhet med tillsättningen av Magnus Edin som VD för Lindbäcks Bygg. Tillsammans skapar vi en stark ledningsfunktion, säger Stefan Lindbäck.

Lindbäcks fabrik. Foto: Maria Fäldt

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.