KONEs rulltrappor första som godkänns av Byggvarubedömningen

KONEs rulltrappor första som godkänns av Byggvarubedömningen

Två modeller av KONEs rulltrappor är först ut i branschen med ett godkännande från Byggvarubedömningen.

Det är företagets rulltrappor Travel Master 110 och Transit Master 140 som har fått godkännandet från Byggvarubedömningen. Rulltrapporna är utvecklade för kommersiella miljöer som köpcenter respektive allmänna kommunikationsmiljöer, till exempel tunnelbanestationer och flygplatser.

– Vi är mycket stolta över vårt hållbarhetsarbete som än en gång fått bevis på att vara branschledande, denna gång via Byggvarubedömningen. Det är mycket hårda kriterier för att uppnå godkännande från BVB och vi är självklart stolta över att vara först i branschen med detta för våra rulltrappor. Vi har sedan tidigare också ett godkännande från BVB för våra hissar. Att reducera påverkan på miljö under våra lösningars hela livslängd är ett av KONEs strategiska mål. Vi ser hållbarhetsansvar som en kombination av att erbjuda kunder innovativa och miljöeffektiva lösningar, likväl som att reducera KONEs miljöpåverkan i nära samarbete med leverantörer, säger Jaakko Kaivonen, vd KONE Skandinavien.

Våren 2018 fick KONE, leverantör av hissar och rulltrappor, även godkännande från Byggvarubedömningen för företagets hissar MonoSpace 500 och MonoSpace 700.

Köpcentret Emporia i Malmö, med rulltrappslösning från KONE. Foto: Hans Wretling

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.