ANNONS
Klimatprofil får ledarroll på Jämtkraft

Klimatprofil får ledarroll på Jämtkraft

annons
ANNONS

Andreas Gyllenhammar tar rollen som ledare för Jämtkrafts strategi- och innovationsarbete. Han kommer att få en viktig roll i bolagets förflyttning i energiomställningen, stort fokus ligger på hållbarhetsfrågorna.

– Det känns helt rätt att börja på Jämtkraft. Jag kan dra nytta av min helhetsbild av hållbar samhällsutveckling, och få bidra till vidareutveckling av Jämtkraft och energibranschen som står inför många spännande möjligheter och utmaningar, säger Andreas Gyllenhammar.

Andreas Gyllenhammar har varit hållbarhetschef på Sweco sedan 2011 och arbetat med affärsutveckling av Swecos verksamhet, omvärldsanalys och som strategistöd i ledningsgruppen. Hans nya roll på Jämtkraft kommer att vara dels som ledare för ett nystartat team av experter på affärsutveckling, hållbarhet, digitalisering, smarta städer och innovation. Men även som hållbarhetsansvarig , där han kommer att ha ett stort inflytande på beslutsprocesser och utvecklingen på bolaget.

– Andreas har gedigen erfarenhet inom hållbarhet, innovation och affärsutveckling. Med sitt ledarskap, kompetens och engagemang är jag övertygad om att Andreas, som ny medlem i teamet, kommer att ta en nyckelroll i att staka ut vägen för Jämtkraft, säger Erik Brandsma, vd på Jämtkraft.

Innan rollen som hållbarhetschef på Sweco arbetade Andreas Gyllenhammar som klimat- och miljöstrateg och dessförinnan som miljöanalytiker. Han har forskat på Swedish University of Agricultural Sciences samt studerat Tekn Dr Geovetenskaper med inriktning akvatisk miljöanalys samt Miljö- och vattenteknik vid Uppsala universitet.

Andreas Gyllenhammar tillträder som chef för enheten Strategi, Innovation och Hållbarhet (SIH) vid Jämtkraft under hösten 2019.

Foto: Johan Olsson

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.