Katrin Stjernfeldt Jammeh deltar i FN-forum om hållbarhet och trygghet

Katrin Stjernfeldt Jammeh framför Öresund. Foto: Hanna Ortman

Katrin Stjernfeldt Jammeh deltar i FN-forum om hållbarhet och trygghet

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, deltar vid ”Forum of Mayors” den 3 oktober 2023 i Geneve, inbjuden av FN:s ekonomiska kommission för Europa (UNECE) kommitté för stadsutveckling, bostäder och markförvaltning.

”Forum of Mayors” samlar borgmästare globalt under temat ”Urban regeneration towards 2030”. Fokus för samtalen är urban förnyelse och främjande av hållbarhet och trygghet.

– Malmö är en stad som sätter mångfald och hållbarhet högst på agendan. Malmöborna har rötter i mer än 180 olika nationaliteter, vilket ställer krav på oss att jobba inkluderande och främja social hållbarhet där alla invånare ska kunna känna stolthet över sin bakgrund och identitet, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Städerna går före när det kommer till omställning

Under Forum of Mayors deltar hon i två panelsamtal tillsammans med borgmästare från flera andra länder, där samtalen kommer att utforska dels hållbara urbana miljöer, dels främjande av trygga och inkluderande samhällen.

Malmö är internationellt erkänt för sitt miljö- och klimatarbete och hållbara stadsutveckling. Som vice president i hållbarhetsnätverket ICLEI har Katrin Stjernfeldt Jammeh varit värd för ICLEI:s globala kongress i Malmö 2022, och staden är en av 100 europeiska städer utpekade av EU att leda vägen i klimatomställningen.

– Städerna måste gå före när det gäller omställningen, eftersom städer står för en majoritet av de globala utsläppen. Genom att ha högt ställda mål har vi fått hela organisationen i Malmö stad att jobba för minskade utsläpp och detta forum ger staden möjlighet att dela sina erfarenheter och strategier med en bredare internationell publik, och plocka de bästa idéerna från andra, säger Stjernfeldt Jammeh.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.