ANNONS
Jämställd aktivitetspark invigd i Upplands-Bro

Jämställd aktivitetspark invigd i Upplands-Bro

annons
ANNONS

Norconsults landskapsarkitekter har gestaltat den nya aktivitetsparken i Upplands Bro, som med ledorden Snygg, Trygg och Jämställd ska attrahera kommunens barn och ungdomar.

I parken kan man bland annat att ägna sig åt parkour, klättring, skateboard, fotboll och basket. Det finns utegym, DJ-hörna och ett dansgolv med scen. Föreningar kan bedriva organiserade spontanaktiviteter i parken utan krav på medlemskap eller avgift. Målet är att parken, som invigdes den 7 september, ska vara en välkomnande plats för alla oavsett kön, ålder, ursprung, fritidsintresse och funktionsförmåga. Utformningen av aktivitetsparken för spontanidrott och kulturaktiviteter bygger på ett sammanhållet formspråk med utgångspunkt i aktivitet, rörelse och kreativitet. Aktivitetsytorna har tagits fram för att sammanfoga olika åldersgrupper, kön, särintressen och funktionsvariationer.

– Besökarna kommer att kunna välja på en mängd aktiviteter som exempelvis musik, dans och gruppträning, parkour, klättring, skejting, utegym och basket, förklarar landskapsarkitekt Anna Nilsson. I stort sett alla aktivitetsstationer i parken kommer att vara tillgänglighetsanpassade.

Foto: Upplands Bro kommun

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.