ANNONS
HSB Skåne tar första spadtaget för nya bostadsrätter i Ystad

HSB Skåne tar första spadtaget för nya bostadsrätter i Ystad

annons
ANNONS

HSB Skåne sätter spaden i jorden och tar det första spadtaget för de 63 bostadsrätterna som ska utgöra HSB brf Blomstra i Ystad. Projektet som byggstartas kommer att vara beläget i Ystad Trädgårdsstad.

Fastigheten projekteras med Miljöbyggnad Silver. Alla lägenheter har antingen balkong eller uteplats och på den gemensamma gården kommer odlingslådorna att samsas med ytor att umgås på.

– Senast vi byggde nytt i Ystad var 2009 så det känns kul att vara tillbaka med ett nyproduktionsprojekt här. Intresset är, och har varit, stort för bostadsrätterna i HSB brf Blomstra sedan start och i dagsläget är redan drygt 37 procent av lägenheterna sålda, säger Caroline Sellström, affärsområdeschef marknad och medlem i HSB Skåne.

HSB brf Blomstra kommer att bestå av tre hus med fem våningar vardera. Totalt kommer 63 lägenheter att byggas, vilka får en storlek på 1 till 4 rum och kök fördelat på 35-109 kvadratmeter. HSB brf Blomstra beräknas vara inflyttningsklar under vintern 2020/2021.

Illustration: wec360

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.