Hon blir Riksbyggens nya chef för enheten för hållbar utveckling

Hon blir Riksbyggens nya chef för enheten för hållbar utveckling

Annons

Lina Öien tar över som ny chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen då tidigare chefen, Charlotta Szczepanowski, lämnar sin tjänst.

Lina Öien har varit på Riksbyggen sedan 2013. Hon har närmast varit chef för Riksbyggens ledningssystem och har enligt företaget 20 års erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor, i egenskap av konsult med fokus på hållbarhet och ledningsfrågor och som hållbarhetsansvarig på Bilprovningen. Hon har en masterexamen från Lunds universitet med inriktning på ledning av företag och organisationer utifrån ett miljöperspektiv.

– Nu har vi en spännande resa framför oss där digitalisering och ny teknik skapar helt nya möjligheter. Vi ska förbättra och effektivisera våra arbetssätt med extra fokus på att stärka kundnyttan och kundupplevelsen. Det skapar även möjligheter att utveckla helt nya lösningar för ett hållbart byggande och tjänster för ett hållbart boende, säger Lina Öien.

Lina Öien tillträder tjänsten från och med den 1 oktober i år, i samband med att Charlotta Szczepanowski, som tidigare har haft rollen som chef på enheten för hållbar utveckling, går över till en tjänst som ansvarig för Hållbarhet och Kvalitet på Coop.

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment