ANNONS
Hon blir ny hållbarhetschef för Thomas Concrete Group
Karin Gäbel

Hon blir ny hållbarhetschef för Thomas Concrete Group

annons
ANNONS

Karin Gäbel, idag ansvarig för hållbarhetsteamet vid konsultföretaget AFRY (ÅF Pöyry) i Göteborg, har utsetts till hållbarhetschef för Thomas Concrete Group.

I den nyinrättade befattningen rapporterar hon direkt till bolagets VD och koncernchef Hans Karlander.

– Hållbarhetsfrågorna har stor och växande betydelse för koncernens fortsatta utveckling. Vi har arbetat med dessa frågor under en lång följd av år. Betong är redan från början ett mycket hållbart byggmaterial och vi känner genuint ansvar för att göra ännu mer för att utveckla koncernen utifrån ett hållbarhetsperspektiv, säger Hans Karlander, VD och koncernchef Thomas Concrete Group.

Karin Gäbel har bland annat arbetat som kommunikationschef för HeidelbergCement i norra Europa, generalsekreterare vid European Expanded Clay Association i Bryssel, miljöchef vid HeidelbergCement i Bryssel och från motsvarande position för Cementa, Stockholm.

– Karin Gäbel har starka meriter från både hållbarhetsarbete och kommunikation, vilket är en optimal kombination för oss. Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med Karin i koncernens fortsatta utveckling, säger Hans Karlander.

Karin Gäbel tillträder den 17 februari 2020 rollen som hållbarhetschef för Thomas Concrete Group och kommer att utgå från huvudkontoret på Södra vägen i Göteborg.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.