Hon blir Heimstadens nya hållbarhetschef

Hon blir Heimstadens nya hållbarhetschef

Bostadsfastighetsbolaget Heimstaden växer och i takt med expansionen satsas mer på hållbarhetsarbetet, bland annat anställer företaget en hållbarhetschef.

– Vårt ansvar ökar i takt med att bolaget växer och vi har därför valt att inrätta en position som övergripande ansvarig för Heimstadenkoncernens hållbarhetsarbete, säger koncernchef Patrik Hall.

Rollen som hållbarhetschef tilldelas Katarina Skalare, som nyligen arbetat som konsult i egen regi och har under sex månader jobbat som interim hållbarhetschef hos Heimstaden. Innan dess har Katarina Skalare varit verksam som hållbarhetsstrateg på Kraftringen, ansvarig för hålllbarhet och mångfald hos E.ON samt varit aktiv som konsult inom hållbarhet hos Sweco och PWC. Katarina Skalare sitter även i som ledamot i styrgruppen för Lunds Universitets Hållbarhetsforum.

– Med Katarina hos oss kommer vi kunna flytta fram vår position, öka vår ambitionsnivå och starta ännu fler aktiviteter för att driva utvecklingen åt rätt håll, säger Patrik Hall.

– Jag ser fram emot att göra Heimstaden till det ledande fastighetsbolaget inom värdeskapande strategiskt och operationellt hållbarhetsarbete, säger Katarina Skalare.

Katarina Skalare tillträder tjänsten den 1 november 2018.

Sponsrat innehåll från Schneider Electric

Relaterade artiklar

Leave A Comment