ANNONS
Hoivatilat och Metropolis arkitekter vinner tävling om ny förskola

Hoivatilat och Metropolis arkitekter vinner tävling om ny förskola

annons
ANNONS

Under våren 2020 utlyste Huddinge kommun en markanvisningstävling för förskola i Mellansjö/Svartvik. Av de tio anbud som kom in föreslås nu bidraget Sommarvillan, ritat av Metropolis arkitekter, som vinnare.

Byggnaden ska uppföras i trästomme och med solceller på taket. I enlighet med tävlingskraven ska den uppnå certifikatet Miljöbyggnad silver.

– När Huddinge växer vill vi skapa trygga och spännande pedagogiska miljöer för våra yngsta barn. Här ser vi ett förslag där småskaligheten och naturmaterialen inte bara passar in i karaktären på bostadsområdet utan också blir en bra förskola. Att bygga med trästomme och solceller är klimatsmart, här kommer också den kringliggande naturen skapa gröna miljöer för barnen, säger Tomas Selin (C), Förskolenämndens ordförande, Huddinge kommun.

Förskolan har plats för 84 barn fördelat på sju avdelningar. Den ska drivas i privat regi av Kunskapsförskolan AB, som tecknar ett 15-årigt hyresavtal med Hoivatilat AB.

– Det känns otroligt roligt att få uppföra denna förskola tillsammans med Huddinge kommun och våra övriga samarbetspartners, Kunskapsförskolan och Metropolis arkitekter, säger Maria Frid, vd på Hoivatilat AB.

Förskolan planeras att stå klar och i drift under första halvan av 2022. Kommunstyrelsen tar beslut om förskolan den 26 oktober.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.