ANNONS
HMB Construction bygger bostäder i Farsta
Illustration Arkipol

HMB Construction bygger bostäder i Farsta

annons
ANNONS

AF Gruppens dotterbolag HMB Construction AB har tecknat avtal med AB Familjebostäder om 87 lägenheter i etapp 3 i Drevvikshöjden i Farsta.

Projekt Drevvikshöjden, som ligger mellan Farsta och Sköndal, består av totalt fem etapper om totalt ca 600 hyreslägenheter, förskola och lokaler. Etapp 3 genomförs som en totalentreprenad i samverkan. Den omfattar 87 lägenheter, inklusive 19 ungdomslägenheter, garage, skyddsrum och en kvartersgata.

Fastighetens energiförsörjning kommer från solceller, bergvärme och fjärrvärme med en årlig energiförbrukning som är lägre än 55 kWh/m2. Fastigheten projekteras och produceras för att uppfylla Miljöbyggnad Silver.

– Vi är glada över att få bygga bostäder med ett reducerat klimatavtryck och ser fram emot det fortsatta samarbetet med Familjebostäder, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör i Sverige för AF Gruppen.

HMB Construction vann upphandlingen för hela projekt Drevvikshöjden i slutet av 2017. HMB Construction bygger för närvarande Drevvikshöjdens etapp 1 och 2, till ett totalt riktpris om ca 500 miljoner kronor. Det nya avtalet har ett riktpris på 218 miljoner kronor exkl moms.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.