HMB bygger 64 nya bostäder i södra Stockholm

Bild: Arkipol

HMB bygger 64 nya bostäder i södra Stockholm

ANNONS

Annons

HMB Construction, dotterbolag i AF Gruppen, bygger även den femte etappen av Drevvikshöjden för Familjebostäder.

Familjebostäders bostadsområde Drevvikshöjden, mellan Farsta och Sköndal, går nu in i femte och sista etappen, som omfattar 64 lägenheter samt två lokaler. När denna etapp är färdigställd 2024 har HMB byggt sammanlagt 600 lägenheter för Familjebostäder på Drevvikshöjden.

– Vi uppskattar samarbetet med Familjebostäder och är glada över att kunna vara med och öka utbudet av bostäder i Stockholm. Drevvikshöjden blir ett viktigt tillskott, säger Krister Karlsson, vd HMB Construction.

Fastigheterna projekteras för en låg förbrukning av energi från solceller, bergvärme och fjärrvärme. Drevvikshöjden projekteras enligt Miljöbyggnad Silver. HMB Construction vann upphandlingen för hela projekt Drevvikshöjden i slutet av 2017. Projektering, kalkylering och avrop har skett etappvis. Projekten genomförs som en totalentreprenad i samverkan.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.