ANNONS
Heimstaden tar miljardlån för nytt bostadsprojekt

Heimstaden tar miljardlån för nytt bostadsprojekt

annons
ANNONS

Heimstaden Bostad AB har tecknat ett avtal med Europeiska Investeringsbanken (EIB) om ett lån på 3 miljarder kronor för att bygga 3 300 prisvärda och energieffektiva hyreslägenheter i fem svenska städer.

 Det ligger i vårt DNA som långsiktig investerare, att bygga och förvalta prisvärda bostäder med hög energieffektivitetsstandard. Detta projekt kommer att skapa mervärde, både ur ett socialt såväl som ett miljömässigt hänseende. Det är med glädje och stolthet som vi nu fortsätter projektet i samarbete med EIB, säger Patrik Hall, vd Heimstaden.

En del av finansieringen kommer även att användas till samhällsnyttiga tjänster såsom bibliotek och stödboende för äldre. Projektet stöttas av Europeiska Fonden för Strategiska Investeringar (EFSI), som är grundpelaren för Investeringsplanen för Europa.

 Vi får inte underskatta värdet av energieffektiva bostäder i kampen mot klimatförändringar. Våra hem och kontorsbyggnader står för de högsta koldioxidutsläppen, även mer än bilar. Tillsammans med det ökade behovet av prisvärda bostäder i Sverige, gläder det mig att EIB kan bidra till att öka utbudet av hållbara bostäder, säger EIB:s vicepresident Alexander Stubb.

 Att erbjuda finansiering för att bygga prisvärda hem understryker Junckerplanens sociala betydelse. Heimstaden Bostad kommer också att säkerställa att bostäderna är energieffektiva, vilket överensstämmer med våra klimatmål. Det vinner alla på, säger Europeiska kommissionens viceordförande Valdis Dombrovskis, ansvarig för euron och dialogen mellan arbetsmarknadens parter, finansiell stabilitet, finansiella tjänster och kapitalmarknadsunionen.

Patrik Hall, vd Heimstaden. Foto: Lasse Åkerström

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.