Heimstaden och Vattenfall satsar på solceller i studentområde

Heimstaden och Vattenfall satsar på solceller i studentområde

Vattenfall InHouse och Heimstaden, kommer med start i vår att installera solceller på studentbostäder i Uppsalastadsdelen Flogsta.

Flogsta har i många år huserat många av de studenter som kommer till Uppsala från olika delar av landet men även från andra länder. Nu ska fastighetsbolaget Heimstaden med stöd av InHouse, Vattenfalls helhetskoncept för olika energilösningar, satsa på solceller i området.

”Solstaden Flogsta – en hållbar energilösning för ett hållbart studentboende” är Heimstadens största solcellsprojekt med en totalyta om cirka 1 900 kvm. Solcellerna kommer att installeras på tio av de tolv hustak som Heimstaden har i området samt på tre av fasaderna vilket kommer att ge ungefär 240 000 kWh förnybar el per år. Det motsvarar 5-10 procent av den totala elanvändningen i området som består av cirka 2 000 lägenheter.

– Vi är glada att inom kort kunna erbjuda studenter möjlighet att uppleva hur det är att bo i ett hus med egengenererad solenergi och vi hoppas med detta initiativ kunna väcka ytterligare intresse för solceller, lägga grunden för en klimatsmart bostadskarriär och ge området ny energi, i dubbel bemärkelse, säger Maria Petersson, vd på Heimstaden Förvaltning.

Inom ramen för Solstaden Flogsta finns det även planer på att möta behovet från olika eldrivna fordon och ha på plats fler hållbara lösningar.

Sponsrat innehåll från Schneider Electric

Relaterade artiklar

Leave A Comment