Heimstaden bygger bostäder i Norra Sorgenfri

Heimstaden bygger bostäder i Norra Sorgenfri

annons

Bostadsfastighetsbolaget Heimstaden köper ett utvecklingsprojekt bestående av 440 lägenheter i Norra Sorgenfri. Säljare är projektutvecklingsbolaget I am Home som också kommer att hjälpa Heimstaden med byggandet av bostäderna.

I am Home kommer att färdigställa cirka 28 000 kvm BTA fördelat på 440 hyreslägenheter i Norra Sorgenfri, en ny kvartersstad i Malmö som ska ha en blandning av bostäder, lokaler, förskola, torg och parker. Det kommer även att upprättas en förskola och parkeringsplatser inom fastigheten som heter Smedjan 8. Fastigheten kommer att miljöcertifieras i enlighet med Miljöbyggnad Silver.

För projektet kommer det att ansökas om det förbättrade investeringsbidraget vilket innebär att fastigheten kommer att bli väldigt energieffektiv och hyrorna hamna på en nivå så att lägenheterna kan efterfrågas av det stora flertalet, uppger Heimstaden. Byggstart är planerad till juni 2019 och första inflyttning bedöms kunna ske i oktober 2020.

 

Illustration: Heimstaden

annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.