Han tar över ledarskapet på Svenskt Trä

Han tar över ledarskapet på Svenskt Trä

Från och med den 1 april är Mathias Fridholm ny direktör på Svenskt Trä, en av verksamheterna inom branschorganisationen Skogsindustrierna.

– Jag är mycket glad över att ha rekryterat Mathias som chef över en viktig del av vår organisation. Hans erfarenheter, inte minst internationellt, är värdefulla. Träbyggande är motorn för tillväxten i den globala bioekonomin. Ju mer förnybar råvara som används till flerfamiljshus, broar och bord, desto mer blir det också till produkter som förpackningar och kläder, säger Carina Håkansson, vd på Skogsindustrierna.

Mathias Fridholm har arbetat 19 år på SCA varav 12 år i Asien där han utvecklade försäljningen av svenska trävaror i Kina och Sydostasien. Han tar nu över ledarskapet på Svenskt Trä med ambitionen om större genomslag för byggande och inredning av trä.

– Det ska bli mycket spännande att få leda Svenskt Trä i en tid där allt fler ser trä som svaret på frågor om klimat, bostäder och sysselsättning. För mig råder ingen tvekan om att svenskt trä är det främsta materialvalet, säger han.

Arbetet i Kina handlade mycket om att bygga upp ett varumärke kring svenskt trä och förklara varför det särskiljer sig från andra material, andra träslag och andra länders råvara.

– Jag ser fram emot att stötta medlemsföretagen i deras verksamhet i Sverige och utomlands. 70 procent av svenska sågade trävaror exporteras, och det finns många intressanta tillväxtmarknader, säger Mathias Fridholm.

Sponsrat innehåll från Schneider Electric

Relaterade artiklar

Leave A Comment