ANNONS
Hållbarhetshuset på KTH ett av sju svenska projekt i WAF

Hållbarhetshuset på KTH ett av sju svenska projekt i WAF

annons
ANNONS

I höst går den årliga World Architecture Festival av stapeln i Amsterdam. Fyra svenska kontor ligger bakom de sju projekt som blivit utvalda att delta i år.

Ett av projekten är Hållbarhetshuset på KTH i Stockholm, av AIX arkitekter genom Sven Ahlénius. Byggnaden, som huserar institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik, är klassificerad Miljöbyggnad Guld av Sweden Green Building Council. AIX arkitekter deltar även genom Magnus Silfverhielm och Kata gård i Varnhem, utställningslokal och väderskydd över ruinen av Sveriges förmodligen äldsta kristna kyrkorum invid Varnhems klosterkyrka.

White arkitekter är med på tre projekt; Carlanderska sjukhuset i Göteborg, i kategorin gammalt och nytt, Samhällsbyggnadshuset på Chalmers i Göteborg och i kategorin framtida projekt med det planerade Pansisjukhuset i Kongo. Wingårdh arkitektkontors Kyrkogårdspaviljongen i Sundbyberg, genom Gert Wingårdh, är också nominerat. Josef Zetterman, Filip Svensson, Ninna Helena Söderström, Magnus Lindgren, Sandra Wall och Per Vestergaard från Tengbom, i samarbete med Studio Oscar Liedgren, tävlar inom festivalen för inredningsarkitektur Inside med Restaurang Tako i Stockholm.

World Architecture Festival äger rum 28 till 30 november.

Hållbarhetshuset på KTH. Foto: Peder Lindbom/AIX arkitekter

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.