Hållbarhetschef på Trivselhus går över till SKB

Hållbarhetschef på Trivselhus går över till SKB

Stockholms Kooperativa Bostadsförening inrättar en tjänst som hållbarhetschef. Det blir Pernilla Enkler, tidigare hållbarhetschef på hustillverkaren Trivselhus, som tillträder den nyinrättade tjänsten.

– Hållbarhet är en del av SKBs DNA och vi jobbar ständigt med att utveckla arbetet. Med vår nya hållbarhetsstrategi och en hållbarhetschef i företagsledningen tar vi nu ett ännu större grepp kring en av samhällets viktigaste frågor, säger Eva Nordström, vd på SKB.

Pernilla Enkler har arbetat i flera år med att utveckla, förankra och förvalta hållbarhetsarbete i stora företag och kommer alltså närmast från Trivselhus där hon var chef för hållbarhet.

– Det som lockade mig med tjänsten var framförallt den starka förankringen inom hållbarhet och det långsiktiga ansvaret som SKB tar som evighetsförvaltare. Jag ser fram emot att utveckla och driva hållbarhetsfrågan framåt tillsammans med SKB, säger Pernilla.

Ska bli fossilfria till 2030

2018 tog SKB fram en ny hållbarhetsstrategi som är helt integrerad i affärsplanen. De har också gjort en kartläggning av företagets klimatavtryck och ställt skarpa krav på energibesparing. Även en målsättning om att bli helt fossilfria till 2030 har antagits.

– I vårt hållbarhetsarbete strävar vi efter en sund ekonomi, att ta ett grönt ansvar och vara en aktiv samhällsbyggare. Den kooperativa hyresrätten är en socialt och ekonomiskt hållbar boendeform som bygger på medlemsengagemang och där överskottet återinvesteras för att utveckla verksamheten. Eftersom vi förvaltar våra fastigheter för evigt tänker vi också långsiktigt ur ett klimat- och miljöperspektiv, säger Eva Nordström

Foto: Trivselhus

Sponsrat innehåll från Schneider Electric

Relaterade artiklar

Leave A Comment