Grönt ljus för Riksbyggens sista etapp på Södergården

Grönt ljus för Riksbyggens sista etapp på Södergården

ANNONS

Annons

Riksbyggen har fått klartecken för att börja byggandet av Brf Guldäpplet, bolagets tredje och sista etapp på Söderskolans historiska mark i Uddevalla.

– Det är oerhört glädjande att kunna starta den tredje och sista bostadsrättsföreningen på Södergården. Uddevalla växer och det behövs fler bostäder. Riksbyggen vill vara en långsiktig samhällsbyggare och bidra till Uddevallas fortsatta tillväxt med bostäder byggda med fokus på ökad hållbarhet, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Husen kommer att certifieras i enlighet Miljöbyggnad Silver och får bland annat solpaneler, laddstolpar för elbilar och sedumtak.

– Riksbyggen fortsätter samarbetet från tidigare etapper med Hansson & Söner som huvudentreprenör. Byggprojekteringen kommer att pågå under ett par månader och spaden kommer att kunna sättas i marken under hösten, säger Caroline Andersson, projektledare på Riksbyggen.

Inflyttning beräknas till sommaren 2023.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.