Göteborgsbaserade TRINE pratar solenergi på klimatmöte

Göteborgsbaserade TRINE pratar solenergi på klimatmöte

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Chalmers Ventures portföljbolag TRINE deltar på COP22 i Marrakech för att prata om crowdfunding och solenergiprojekt.

Den 11:e november arrangerar FN:s globala utvecklingsprogram UNDP ett sidoevent med temat ”Finansiering av Parisöverenskommelsen: Crowdfunding som verktyg för att minska utsläppen av växthusgaser”.  Syftet är att visa hur den privata sektorn kan användas för att uppnå flertalet av FN:s uppsatta globala hållbarhetsmål. Genom sin investeringsplattform, där privatpersoner kan investera i solenergiprojekt i utvecklingsländer, har TRINE hittills finansierat ca. 3.5 miljoner SEK i solenergi via crowdfunding. Projekten innebär att över 40.000 människor kommer få tillgång till modern elektricitet.

– Världen står inför stora utmaningar, inte minst när det gäller vår planet. Det innebär att vi är många, företag såväl som privatpersoner och myndigheter som behöver agera. Idéen bakom TRINE var just tanken om att det inte behöver vara svårt att göra skillnad och ha en positiv påverkan. Men det kräver att vi går från ord till handling. Vi har visat att det är möjligt, och att företag som vill lyckas i framtiden behöver göra gott. Det är en del av TRINE:s DNA. Därför är det kul att vara inbjudna av UNDP för att berätta om vårt arbete och dela med oss av konkreta tips om hur fler, lättare, kan bidra till en hållbar utveckling, säger Sam Manaberi, grundare och VD av TRINE.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.