Fortum bygger materialhanteringsanläggning

Fortum bygger materialhanteringsanläggning

annons

Fortum Waste Solutions förvärvar 25 hektar mark i Boden för att bygga en materialhanteringsanläggning för material som ska tas ur kretsloppet.

-Jag är glad för att vi tillsammans med Bodens kommun jobbar för att få en lösning på plats som gör det möjlighet för staden att få till en långsiktig lösning för slutförvaring av ämnen som ska tas bort ur kretsloppet samtidigt som möjligheterna till en ökad återvinning kraftigt förbättras, säger Hanna Eriksen, Sverigechef för Fortums avfalls- och återvinningsverksamhet Fortum Waste Solutions AB.

Den nya anläggningen kommer att etableras intill Boden Cleantech Center vid Brännkläppen och utbyggnaden sker i steg om totalt 25 hektar.

– Bodens kommun fortsätter att attrahera externa aktörer som vill etablera sig här hos oss vilket är positivt för Bodens fortsatta tillväxt. När det dessutom handlar om en rejäl förstärkning och utveckling av vårt redan framgångsrika miljöteknikarbete känns det extra glädjande, säger Claes Nordmark, kommunalråd (S).

Hanna Eriksen och Claes Nordmark. Foto: KOMM/Bodens kommun

annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.