Första spadtaget för Riksbyggens townhouse i Vallastaden

Första spadtaget för Riksbyggens townhouse i Vallastaden

ANNONS

Annons

Den 10 november tar Riksbyggen det första spadtaget för tre townhouse med var sitt eget gårdshus i Vallastaden, Linköping.

Husen på 151 kvm, säljs med äganderätt och till varje hus hör ett eget fullt utrustat gårdshus om 19 kvm med egen ingång. Hållbarhet blir en viktig del av projektet, till exempel kommer radhusen att byggas som passivhus med modern träbyggnadsteknik. Tillsammans med övriga byggherrar i kvarteret ska Riksbyggen bygga ett så kallat ”felleshus”, en inglasad gemensam lokal som fylls med passande innehåll. Lokalen blir tillgänglig för alla boende i detta kvarter.

– Jättekul att vi nu kan ta första spadtaget för detta roliga och spännande projekt med mycket teknik och hållbarhet. Husen kommer att vara byggda i trä, ha integrerade solceller på taket och olika typer av smarta hem-lösningar, säger Patrik Rosenlund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.