Före detta TV-chef tillträder som Riksbyggens nya vd

Före detta TV-chef tillträder som Riksbyggens nya vd

ANNONS

Annons

Johanna Frelin, som bland annat har arbetat som chef på SVT, tillträder från och med den 13 januari som ny vd för Riksbyggen.

I juli 2019 blev det klart att Johanna Frelin tar över som ny vd efter Leif Linde som fyller 65 år och går i pension i maj 2020. Leif Linde stannar kvar tills dess som senior rådgivare. Han kommer fortsatt att ha en aktiv roll inom den svenska kooperationen, bland annat som ordförande för Fonus ekonomisk förening.

– Det känns fantastiskt spännande och roligt att äntligen börja på Riksbyggen. Under hösten har jag hunnit bekanta mig med Riksbyggen och det är ett välskött och stabilt företag med ett viktigt samhällsuppdrag som jag har den stora förmånen att få leda in i framtiden, säger Johanna Frelin.

Johanna Frelin har tidigare bland annat varit vd för Tengbom arkitekter. Hon har även varit vd för Hyper Island samt haft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen.

– Ett företag av Riksbyggens storlek som både bygger många nya bostäder och har en omfattande förvaltningsverksamhet över hela landet har ett stort hållbarhetsansvar. Riksbyggen är idag ledande på många områden när det gäller hållbar utveckling men det är ett område som kommer att bli än viktigare framöver, säger Johanna.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.