Europeiskt bropris till renoveringen av Årstabron

Europeiskt bropris till renoveringen av Årstabron

Den 11 september avgjordes European Steel Bridge Awards i Prag. Aktörerna bakom uppgraderingen av Gamla Årstabron tilldelades specialpriset European Heritage Steel Bridge Award.

Renoveringen av bron utfördes av Ramboll och Skanska på uppdrag av Trafikverket. Bron är ett statligt byggnadsminne och därför behövde renoveringen av bron genomföras utan att brons utseende förändrades. Upprustningen innebar att spårplanet på brodäcket byttes ut i 15 etapper.

– Bytet av brodäcket på Gamla Årstabron var ett hantverk som nu får ett erkännande tack vare priset. Tack vare våra gemensamma insatser kommer bron att kunna fortsätta bära människor över Årstaviken och klara den ökade tågtrafiken. Vi är så klart mycket glada för priset, säger Peter Collin, marknadschef för Bro på Ramboll.

European Steel Bridge Awards delas ut vartannat år för att ge ”ett erkännande till enastående stål- och sammansatta broar som framhäver de många fördelarna med stål i hållbar konstruktion, produktion, ekonomi och arkitektur”.

Annons
Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment