ETC Bygg siktar på att bygga billiga hyreshus

ETC Bygg siktar på att bygga billiga hyreshus

Johan Ehrenberg, VD:n och grundaren av mediekoncernen ETC har startat ett byggbolag som har ansökt om markanvisning i Västerås. Planen är att bygga billiga hyresrättshus i passivhusmodell som ska finansieras med hjälp av crowdfunding.

ETC Bygg är ett nystartat publikt bolag inom ETC Utveckling som leds av Johan Ehrenberg, ekonomen Tommy Rundquist och arkitekterna Joakim Kaminsky och Hans Eek. De har ansökt om markanvisning i Västerås för att bygga hyresrätter vid Öster Mälarstrand.

Husen skall enligt ansökan byggas i trä och certifieras som passivhus och Miljöbyggnad, nivå silver. De skulle till största delen finansieras med hjälp av crowdfunding som skulle ge en ränta på 2-3 procent till investerarna men ingen vinst till bolaget. Målet enligt Johan Ehrenberg är helt klimatpositiva hus med minst 15 procent lägre hyror.

ETC Bygg planerar att ansöka om markanvisning i flera städer och som ett pilotprojekt kommer en skola i Katrineholm att byggas med samma material och teknik som planeras för de övriga husen.

Illustration: ETC Bygg

Annons
Annons

2 Comments

 1. Lars Roland Granath
  2018-11-19 at 09:27 Svara

  Mycket intresserad av ert projekt. Jag har anmält mig som finansiär (i liten skala än så länge). Hur ställer jag mig i kön som blivande hyresgäst?

  Ser fram emot projektets utveckling.

  Med vänlig hälsning,

  Lars Roland Granath

  • Anneli Hidalgo
   2018-11-21 at 09:33 Svara

   Hej Roland,
   Jag föreslår att du vänder dig direkt till de som ansvarar för projektet på ETC Bygg.
   Med vänlig hälsning
   Anneli Hidalgo
   Redaktör

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.