• söndag , 28 november 2021


ESBE Comfort Control

ESBE Comfort Control – intelligent värmereglering

ANNONS

Annons

ESBEs intelligenta värmereglering Comfort Control är ett system som läser av olika parametrar och styr husets värmeförsörjning för att maximera inomhuskomforten och minimera energiförbrukningen. Varför låta inomhustemperaturen svaja upp och ner och slösa energi i onödan. En bra reglerutrustning kan spara tusenlappar i villans värmekostnader.

Så här fungerar Comfort Control

Enkelt förklarat så samlar ESBE Comfort Control in data för inne- och utetemperatur och ser till att fastighetsägaren får ett jämnt inomhusklimat till minimal kostnad – dessutom sparas energi.

En utomhusgivare känner av utetemperaturens svängningar. För att få en helt korrekt reglering har systemet även en inomhusgivare som känner av rummets verkliga temperatur och solinstrålningen. Valet av plats för en innegivare är viktigt. Den bör placeras på en central plats i huset, där man vistas ofta. Informationen från givarna skickas via en gateway genom fastighetens modem eller router, till Comfort Controls molntjänst.

Molntjänsten bearbetar informationen med avancerade algoritmer inklusive husets tidigare värmemönster och den önskade temperaturen. Resultatet blir ett värde som skickas via gateway till styrenheten, som i sin tur kommunicerar med värmesystemet.

https://slussen.azureedge.net/image/241/ESBE_Comfort_Control_web.jpg

Comfort Control lär känna huset

ESBE Comfort Control blir en del av hemmets smarta produkter (IoT – Inernet of Things) med inlärningsfunktionen som med tiden lär sig att förutspå inomhustemperaturen baserat på byggnadens egenskaper.

Reglera inomhuskomforten från mobilen

Hur vi upplever temperaturen inomhus är väldigt individuellt och därför är det bra att kunna reglera värmen på ett enkelt sätt. Genom att ladda ner och använda appen ”ESBE Comfort Control” kan fastighetsägaren styra, planera och övervaka husets uppvärmning precis efter eget behov – oavsett var man befinner sig. Genom smart planering går det att schemalägga temperaturändringar. Man kan sänka värmen när ingen är i huset och återställa den lagom till hemkomsten.

I appens historikvy finns grafer över inne- och utomhustemperatur med full översikt över fastighetens uppvärmning och hur Comfort Control behandlat de olika parametrarna för exempelvis vädret och temperaturen inomhus. Det går enkelt att utläsa kostnader och besparingar (i både procent och kronor).

Appen ”ESBE Comfort Control”, som finns att ladda ner i Appstore och Google Play, går att använda i både en svensk och en engelsk version.

https://slussen.azureedge.net/image/241/Bathroom_app_web.jpg

Energibesparing med intelligent värmereglering

Medeltemperaturen inomhus blir ofta flera grader högre med dålig värmereglering. Hur mycket jämnare temperaturen och hur stor energibesparingen blir efter installation av Comfort Control beror mycket på husets förutsättningar.

Med regleringens smarta inlärningsfunktion som lär sig att förutspå inomhustemperaturen baserat på husets egenskaper, hjälper Comfort Control husägare att spara både energi och pengar.

Simuleringar har gjorts med traditionella system med enbart utegivare och jämförts med Comfort Control som har både inom- och utomhusgivare. Resultaten visar att energibesparingen som uppnås när man använder Comfort Control är upp till tio procent. Energiförbrukningen minskar och fastighetsägaren sparar pengar. Sist, men absolut inte oviktigast, vi får en minskad klimatpåverkan!

ESBE Comfort Control finns i flera olika varianter samt möjlighet att uppgradera befintliga system.

Läs mer om Comfort Control på ESBEs webbsida.

 

Relaterade artiklar

ESBE