• onsdag , 19 januari 2022


Välkommen till ESBE kundservice!

ANNONS

Annons

En av ESBEs styrkor är att vi erbjuder dig som installatör expertsupport. Oavsett om det är första gången du prövar en av våra produkter, eller om du stöter på riktigt utmanande situationer, så finns ESBEs kundservice där för att hjälpa och stötta dig. Det finns en del frågor som ESBE kundservice får svara på väldigt ofta! Här är några exempel. 

Kan en blandningsventil också användas som växelventil?

Använd VTD300, en termisk ventil utvecklad för fördelningsapplikationer. Du ska inte använda en VTA300. Om du behöver en större flödeskapacitet kan serie VTA500 användas som fördelningsventil.

 

Jag vill uppgradera min ventil med ett ställdon, men min panna har ingen reglering. Hur gör jag då?

Vi rekommenderar att du tittar närmare på vårt utbud av regleringar i serien CRx. Dessa regleringar har inbyggda ställdon. Vi har många olika regleringar som passar olika applikationer på marknaden.

 

Hur mycket glykol ska användas i ett system med ESBEs vridande styrdon?

Max 50% glykol för frysskydd och syrebindande medel för vattenbehandling är tillåtna som tillsatsmedel. Eftersom både viskositeten och värmeövergångstalet påverkas när glykol tillsätts i systemet måste man ta hänsyn till det när ventilen dimensioneras. En tumregel är att vid inblandning av 30-50 % glykol bör närmaste högre Kv-värde väljas än i normalfallet. En lägre andel glykol påverkar inte ventilens funktion.

 

Jag har en fastbränslepanna med en 1½-tumsanslutning. Har ni någon ventil som passar min installation.

Ventilen i fastbränsleapplikationer med en pumplösning ska väljas baserat på det nödvändiga vattenflödet (Kvs), inte på rördiametern.

Följ tabellerna i databladet eller i katalogen för att välja rätt ventil (laddventil eller laddgrupp) beroende på system.

 

Varför är det viktigt att ha en blandningsventil?

Du måste minska vattentemperaturen för att förhindra skållning men vid temperaturer under 60ºC finns det risk för tillväxt av legionellabakterier.

– Det tar 1,5–2 minuter att få en skållningsskada i 52°C varmt vatten.
– Vid 57° grader tar det 10 sekunder att få en skållningsskada.
– 60°C varmt vatten orsakar skållningsskador av tredje graden på mindre än 3 sekunder.

 

Kontakta kundservice!

Kunde du svaren? Har du kanske andra frågor? På ESBES hemsida hittar du fler vanliga frågor och svar.

Om du inte hittar svaret på din fråga där, slå en signal till Katarina, Antonio, Liam och Julia på telefon 0371-570 100 eller mejl order@esbe.eu. De hjälper dig mer än gärna! 

 

 

Relaterade artiklar

ESBE