De vann RE:invent och RE:make hackaton

De vann RE:invent och RE:make hackaton

En uthyrningstjänst där offentlig inredning fungerar som en service istället för en produkt blev vinnaren när ett 30-tal deltagare samlades för att arbeta fram nya lösningar inom inredningsbranschen.

Förra veckan avgjordes RE:invent och RE:make hackaton, ett av två evenemang där ett trettiotal deltagare arbetar med att ta fram nya lösningar för ökat återbruk av inredningsprodukter.

Bland deltagarna fanns arkitekter, inredningsarkitekter, produktdesigners, affärsutvecklare, marknadsförare och hållbarhetsstrateger. Uppgiften var att utifrån tre verkliga utmaningar hitta smarta lösningar som ökar återbruket av inredningsprodukter och bidrar till en cirkulär ekonomi.

Den vinnande idén blev Furniture As A Service, en uthyrningstjänst där offentlig inredning fungerar som en service istället för en produkt. Tjänsten skapar ett cirkulärt system av dagens möbler som även går att följa via en digital märkning. Bakom idén står två studenter; Therese Lundborg och Stina Edlund.
– Det har varit väldigt roligt men också nervöst och stundtals väldigt krävande. Vi kom inte hit för att vinna utan för att lära oss och utmanas, säger de i ett pressmeddelande.

Det vinnande teamet får i ett första steg en utvecklingspeng på 25 000 kronor för att vidareutveckla idén och ta fram en affärs- och marknadsplan. Utöver vinnaren i Stockholm ska ytterligare en vinnare koras i Malmö den 15-16 oktober.

Re:invent & Re:make hackaton anordnas av LINK arkitektur tillsammans med flera projektpartners.

Foto: LINK Arkitektur

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment