De vann Nordic Architecture Fair Award

De vann Nordic Architecture Fair Award

Annons

Små snyggt, designade modullägenheter som kan seriekopplas till större hus, föll den internationella juryn i smaken när Nordic Architecture Fair Award delades ut för första gången på Svenska Mässan 7 november.

“För en sofistikerad arkitektur med enkla medel, som utgår från ett av våra mest angelägna sociala problem”.
Det var juryns motiv till att det svenska projektet Snabba Hus av Andreas Martin-Löf Arkitekter vann priset Nordic Architecture Fair Award.
– Det här är en stor seger för en arkitektur som ligger lite utanför den vanliga boxen, säger en glad Andreas Martin-Löf.

Modullägenheterna som är prefabricerade är ett alternativ för unga i bostadskö att få tillfälligt boende snabbt, utan att behöva ge sig in på andrahandsmarknaden. Projektet som har pågått i fem år började som ett samarbete med Junior Living för att bygga med moduler. I dag finns fyra partners bakom projektet: Junior Living, Svenska Bostäder, jagvillhabostad.nu och Andreas Martin-Löf Arkitekter. Nyligen har teamet fått en ny beställning på 377 modullägeheter och projektet ingår i Stockholms stads sstsning på att lösa den akuta bostadsbristen för unga.

Foto: Emmy Jonsson

 

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment