ANNONS
De rekryterar hållbarhetsstrateg från Försvarsmakten
Maria Åstrand Dabrowski

De rekryterar hållbarhetsstrateg från Försvarsmakten

annons
ANNONS

Skandia Fastigheter ska växla upp hållbarhetsarbetet och satsar på en hållbarhetsstrategi för att renodla och integrera arbetet i verksamheten. En del av satsningen görs även genom rekryteringen av hållbarhetsstrategen Maria Åstrand Dabrowski.

Maria Åstrand Dabrowski har bland annat arbetat som hållbarhetschef på Teracom och nu senast som senior hållbarhetsstrateg på Försvarsmakten.

– Instinkten är ofta att leta inom den egna branschen, men jag ser ett stort värde i att Maria kommer in med nyanserade perspektiv och fräscha ögon på vår verksamhet och vårt hållbarhetsarbete. Dessutom har hon ett stort engagemang, en sunt ödmjuk inställning och är helt enkelt rätt person för oss, säger Anna Barosen, utvecklingschef produkt och erbjudande på Skandia Fastigheter.

Komplettera fokusområden

Hållbarhetsarbetet renodlas och integreras inom tre områden på företaget som är nära knutna till affären: resurseffektivitet, levande stadsmiljöer och hälsa.

– Hälsa för våra kunder och medarbetare känns extra spännande och meningsfullt att få utveckla. Det var inte det första jag tänkte på i fastighetsbranschen men nu förstår jag att det finns mycket för oss att bidra med för att öka våra kunders livskvalitet, kommenterar Maria Åstrand Dabrowski.

Fokus för bolagets nya hållbarhetsstrateg blir att bidra i det redan etablerade hållbarhetsarbetet och samtidigt komplettera de tre fokusområdena med nya konkreta insatser.

– Skandia Fastigheter och branschen känns helt rätt för mig. Jag ser fram emot att få sätta tänderna i arbetet tillsammans med de härliga kollegerna på företaget, säger Maria.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.