De går samman för gemensam revidering av branschregler

De går samman för gemensam revidering av branschregler

GVK, BKR och Säker Vatten har beslutat att samarbeta för att gemensamt släppa uppdaterade branschregler från 1 januari 2021.

GVK, AB Svensk Våtrumskontroll, är en stiftelse som har till syfte att minska vattenskadorna där byggherrar, fastighetsägare, förvaltare och entreprenörer samordnat sina kunskaper och erfarenheter om hur ett fackmässigt våtrum ska utföras. Stiftelsen ger ut branschreglerna för tätskikt i våtrum – Säkra Våtrum, samt auktoriserar våtrumsentreprenörer genom att utbilda montörer. Byggkeramikrådet, BKR, samlar entreprenörer och leverantörer inom det byggkeramiska området och ger sedan 1988 ut branschregler för våtrum medan Säker Vatten ägs av landets auktoriserade VVS-företag och har till uppgift att tillsammans med myndigheter, försäkringsbolag och leverantörer av VVS-produkter utveckla branschregler Säker Vatteninstallation.

Minska regelbördan

Gemensamt för de tre organisationerna är att de verkar för att minska vattenskadorna genom branschregler och utbildning av golvläggare, plattsättare och VVS-montörer. De tre parterna går nu samman med målet att arbeta bort störande moment i byggproduktionen och minska regelbördan för företagen. Genom det utökade samarbetet kommer organisationerna säkerställa att tekniska krav är tydligt förenliga med varandra. Målet är att kunden ska få ett hälsosamt och tryggt boende. Samordning är också en viktig del av arbetsmiljöarbetet, så att den enes arbete inte ska bli den andres arbetsmiljöproblem.

Sponsrat innehåll från Schneider Electric

Relaterade artiklar

Leave A Comment