De bygger Gällivares nya friidrottsarena

De bygger Gällivares nya friidrottsarena

Friidrott är populärt bland Gällivares ungdomar och mot bakgrund av detta satsar kommunen nu på en ny arena. YIT Sverige AB har tilldelats en totalentreprenad som avser projektering och nybyggnation av kommunens nya friidrotts- och idrottshall.

Utöver projekteringen omfattar själva byggnationen framförallt ett större mark- och grundläggningsarbete samt inredning- och installationsarbete.

– Från kommunens sida ser vi mycket positivt att få två nya idrottshallar i en energisnål arena i klass Miljöbyggnad Silver. Det blir en friidrottshall i Junior-SM-klass för elva olika grenar dimensionerat för 585 personer och en idrottshall som ersätter Hedskolans gamla gymnastiksal. Inom arenan byggs även en spegelsal samt ytor för artistisk gymnastik och styrka/rörlighet. Det kommer även att byggas en skumgrop för hoppträning – bra träning för Gällivares freeskii-åkare under barmarkssäsong. Det är jättekul att sporter som friidrott, gymnastik och freeski nu ska få egna lokaler, säger Bo-Göran Bäckfors, projektchef på samhällsbyggnadsförvaltningen i Gällivare kommun.

Projekteringsarbetet påbörjas omgående och byggnationen planeras starta under våren 2019. Friidrotts- och idrottshallen förväntas färdigställas under sommaren 2020.

– Vi är stolta över förtroendet att tillsammans med Gällivare kommun få skapa och främja ungdomsidrotten, en insats som bidrar till stadsutvecklingen, Mattias Sandlund, Regionchef för infrastrukturverksamheten i region norr..

YIT har sedan tidigare erfarenhet av att bygga denna typ av sportanläggningar. Företaget har under de senaste åren också haft en stark lokal närvaro då de har genomfört flera infrastrukturprojekt i området.

– Därför är vårt nästa steg i den lokala satsningen att etablera ett YIT-kontor i Gällivare från och med januari 2019, säger Mattias Sandlund.

Mattias Sundqvist, arbetschef YIT och kommunalrådet Jeanette Wäppling. Foto: Michael Renström

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.