De bygger för miljövänlig livsstil i Sorgenfri

Annons

Hållbart cityliv med inspiration från en industriell epok. Så beskrivs de femtiotal bostadsrätterna i HSB brf Konduktören som nu har officiell säljstart i de nya kvarteren i Malmö.

I Sorgenfri i Malmö, den plats där stadens industrier en gång växte fram, ska 2500 nya bostäder byggas. HSB Malmö bygger ett helt kvarter med både hyres- och bostadsrätter.

En av fastigheterna, Brf Konduktören kommer att innehålla allt från kompakta smålägenheter till etagevåningar och, enligt HSB Malmö, erbjuda lösningar som möjliggör en miljövänlig livsstil.

Lägenheterna kommer till exempel att utrustas med avfallskvarnar där matavfallet i ett senare skede omvandlas till biogas och en gemensam terrass med odlingsmöjligheter.

– Här finns även ett ”Mobility Management”-koncept, som bland annat innefattar bilpool, ellådcyklar, cykelverkstad och ett laddat JoJo-kort som man får vid inflyttning. Den framgångsfaktor vi också ser är att vi satsat på många små yteffektiva lägenheter med extra takhöjd, en grön utemiljö samt eget garage i huset, säger HSB Malmös projektledare Robert Zubkowicz, i en kommentar.

Illustration: HSB

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment