Cosentino lanserar tävling för arkitekturstudenter

Fasad med dekton på ToHa i Tel Aviv. Foto: Fernando Alda

Cosentino lanserar tävling för arkitekturstudenter

ANNONS

Annons

Cosentino lanserar tävlingen Cosentino Design Challenge, med upplaga 16, för studenter inom arkitektur och design över hela världen.

Tävlingen utgörs av två teman. I kategorin Design är temat ”Att tänka om utrymmet för kreativitet och arbete hemma”. Målet är att deltagarna ska utveckla innovativ design avsedd för hemma-arbete. I kategorin Arkitektur är temat ”Den femte fasaden: en reflektion uppifrån taket”. Förslag i denna kategori måste kombinera energianvändning med livskraft, hållbarhet och design.

Tävlingen lämnar studenterna fria att utveckla sina projekt med det enda kravet att det slutliga projektet ska innehålla någon av Cosentinos ytmaterial, mer specifikt Silestone, Dekton och/eller Sensa by Cosentino.

Inlämningsperioden börjar den 1a oktober 2021 och slutar den 1a juni 2022. CDC-juryn som består av en professor från varje samverkande skola, en internationellt känd arkitekt eller designer och en Cosentino-representant, kommer att leta efter förslag med fokus på miljövänlighet och hållbarhet, konceptuell och teknisk kvalitet, kreativitet och innovation. För varje kategori finns tre förstapris på 1 000 euro vardera, och tre andraplatser.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.