Centrala Handen får 230 nya bostäder i hållbara stadskvarter

Centrala Handen får 230 nya bostäder i hållbara stadskvarter

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nu har byggloven för kvarteren Vinkeln och Spegeln vunnit laga kraft, vilket innebär att byggaktören Reliwe kan påbörja byggnationen av nya bostadskvarter på Haningeterrassen. Det innebär ett tillskott på cirka 230 nya bostäder i centrala Handen. Byggstart planeras till vintern 2024/2025.

– Nu kommer vi i gång med nästa etapp i utvecklingen av Haningeterrassen. De beviljade byggloven omfattar cirka 230 nya bostäder i centrala Handen, med närhet till både natur och kollektivtrafik. Här har man tagit ett helhetsgrepp vad gäller material och färger för de sju byggnaderna, som blir ett viktigt tillskott i utvecklingen av kommunens stadskärna, säger Martin Strömvall (KD), stadsbyggnadsnämndens ordförande, Haninge kommun.

Hållbarhet viktigt fokusområde

Projektet är en del i utvecklingen av Haningeterrassen, som omfattar en modern bussterminal, upp till 700 nya bostäder, vårdlokaler som plats för service och handel. Hållbarhet är ett viktigt fokusområde i projektet – ambitionen är att byggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och Energiklass B.

Gestaltning

Inspirationen för gestaltningen av kvarteren Vinkeln och Spegeln har hämtats från utbyggnaden av den första delen av Haningeterrassen – vertikal uppdelning av kvarteren i mindre enheter, våningshöga socklar i natursten samt återkommande inslag av tegel och puts. Materialpaletten för kvarteret Vinkeln är varm och matchar mot Haninge kommunhus röda tegelfasad, medan kvarteret Spegeln får en något ljusare färgpalett med inslag av grafitgrå puts.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.