Caverion tar hem nytt uppdrag i Uppsala

Caverion tar hem nytt uppdrag i Uppsala

ANNONS

Annons

Caverion och Peab har tecknat ett avtal som avser om- och tillbyggnad av stadshuset i Uppsala samt på omgivande allmän plats.

Caverion ansvarar för el, vs och ventilation i installationsentreprenader för kontor, samlingslokaler och café.

– Renoveringen och utbyggnaden av stadshuset syftar till att certifiera byggnaderna enligt BREEAM Excellent. Vi är glada över att ha en erfaren partner som Caverion ombord, som tar hand om den totala leveransen av de tekniska lösningarna, säger Johan Eskilsson, arbetschef, Peab.

Slutkunden är Uppsala kommun och det nya stadshuset ska inrymma kommunala förvaltningar, lokaler för förtroendevalda politiker och service till kommuninvånarna. Sammanlagt fördelar sig uppdraget över ca 27 000 m² och projektet beräknas vara klart under de närmaste två åren.

– Vi är mycket glada över att vara en del i ett så pass viktigt projekt i Uppsala. Vi kunde dels erbjuda en ekonomiskt fördelaktig totalleverans, men lika viktigt också, en tydlig organisation med en huvudprojektledare för samtliga avtal. Vi är ett starkt team med stor teknisk expertis vilket krävs för att samordna flera discipliner, säger Juha Mennander, vd Caverion Sverige AB.

Illustration: Henning Larsen architects

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.